Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.

2024. július 05. 11:44 - Ténylegnyolc

Bukta: Nem jött össze a politikai bosszúja Pikó Andrásnak

Az önkormányzati választás utáni első testületi ülésen már politikai bosszút állt volna – a C8-DK-LMP-Momentum-Párbeszéd-Szikra által támogatott – Pikó András polgármester MSZP-s alpolgármesterén, azaz leváltotta volna, mert a helyi MSZP nem volt hajlandó behódolni Pikó elvárásainak.
szili_piko.JPG

Pikó és a helyi MSZP már régóta fúrják egymást, de a választás utáni első testületi ülés kifejezetten durvára sikeredett. Pikó András előterjesztésében ugyanis már most elküldte volna MSZP-s alpolgármesterét. Pedig az „új” testület csak október 1-től élne. De ez nem zavarta Pikót. A legnagyobb politikai bukta számára, hogy ez a gyatra politikai bosszú még így se jött össze neki.

Röviden: a testületin Pikó arra hivatkozott, hogy Szili-Darók Ildikó már régóta nem támogatja 2019-es programját, amit az érintett tagadott. A helyi MSZP elnöke kiemelte: Pikó sokszor kiabált is alpolgármesterével a „tanácsház” folyosóján, nyilvánosan megalázva.  

„Az az álarc, amit visel, és ahogy viselkedik, köszönőviszonyban sincs egymással. Ön jó színész. Elhitette a kerülettel, hogy egy jószándékú mikulásbácsi, miközben a hivatal folyosóin elképesztően viselkedik”

- idézte az MSZP helyi elnökét a hirnyolcexta.com oldal. 

Az önkormányzati választáson az MSZP Józsefvárosban külön indult, nem támogatta Pikó Andrást. Nem sikerült megállapodniuk, feltehetően azért, mert Pikó több C8-ast és szélsőbaloldali Szikrás jelöltet állított az MSZP-sek rovására. Ugyanakkor érdekesség, hogy az MSZP-tag Camara-Bereczki Ferenc „függetlenként” indult, ennek ellenére majd megpályázná a helyi MSZP elnökségi pozícióját. Az elvek fontosak. J

A helyi MSZP-s alpolgármester leváltása azonban nem sikerült Pikó Andrásnak. A helyi Fidesz tagjai nem vettek részt a szavazáson, amely titkos volt. Így nem igazán tudni, hogy akkor ki szavazott még Pikó András előterjesztése ellen.

Érdekes módon az önkormányzat very „független” lapja, a baloldali újságírókkal teli Józsefváros Újság (amelynek Pikó már többször leváltotta a főszerkesztőit, s korábban rendszeresen a szerkesztőség vendége volt), se az önkormányzat honlapja mindeddig nem tartotta fontosnak, hogy Pikó András akciójáról, az alpolgármester leváltásának próbájáról beszámoljon, miközben ez egy elég kiemelt közérdekű információnak számítana.

Fotó: screenshot, onkormanyzati.tv

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenylegnyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr5118441157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.
süti beállítások módosítása