Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.

2024. július 01. 13:26 - Ténylegnyolc

Választási Pikó-plakátok a kuka mellett

Július 9-én 16 óráig kell eltávolítani a június 9-ei helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokra kihelyezett plakátokat – közölte a Nemzeti Választási Iroda szerdán. Mondjuk feltehetően nem arra gondoltak, hogy a köztéri kukák mellé kell helyezni őket.

piko_plakat.jpg

A választási eljárásról szóló törvény szerint a szavazást követő 30 napon belül, vagyis legkésőbb július 9-én 16 óráig köteles eltávolítani a választási plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

A választási plakátok el nem távolítása miatt a választási bizottságoknak nincs hatáskörük dönteni, így bírságot sem szabhatnak ki. Felhívták a figyelmet arra: a határidőt követően az önkormányzatok hatáskörébe tartozik a választási plakátok eltávolítása, illetve az eltávolítás költségeinek kiszabása.

Józsefvárosban több képviselő(-jelölt) már összeszedte a plakátjait, fogynak azok az oszlopokról. Azonban volt olyan is, aki – vagy akinek aktivistája – nemes egyszerűséggel a plakátokat egy köztéri kuka mögé tette.

Ilyet láttunk például a Kálvária téren: a kuka mögül Pikó kandikált ki.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenylegnyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr7218438563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.
süti beállítások módosítása