Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.

2024. június 19. 11:17 - Ténylegnyolc

Bontják a Kálvária téri Shell-kutat - Az önkormányzat utólag „egyeztetett” a lakókkal

image3.jpeg

Bontják a Shell kutat a Kálvária téren, miután az önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződést a céggel.

A döntés után (!) Pikó András polgármester, Rádai alpolgármester és az MSZP-tag, de a kerületben függetlenként induló helyi képviselő a választások előtt kikérte a lakosok véleményét is.

Azaz már döntöttek, és utána járták végig a tér társasházait, hogy mit gondolnak a Shell-kút bezárásáról… Nem előtte kellett volna?

A területet elkerítették, az ott lévő parkolóhelyek megszűntek, s érthető módon az áthaladás is megszűnt.

A kútoszlopokat már elvileg leszerelték, s már elkezdődött a tetőszerkezet bontása is.

image1.jpeg

Az önkormányzat közlése szerint várhatóan július 1-jétől kezdődik meg a kútterület alatti tartályok eltávolítása és elszállítása, ez körülbelül 2 hétig fog tartani.

A tartályok kiemelése után következnek a felszíni munkák: a zajvédő fal bontása (Ezt miért kell elbontani?), az útpálya helyreállítása, a parkolók kialakítása és a zöldfelület előkészítése.

image2.jpeg

A fentiekkel párhuzamosan megkezdődik a zöldfelület kialakításának tervezése – írja az önkormányzat. A tervezést azért talán előbb is el lehetett volna kezdeni. Pár hónappal korábban. De nem értünk hozzá.

Késő őszig itt tart a nagy átalakítás.

Kérdés, hogy ha az önkormányzat előre tudta, hogy a helyi lakosokkal való egyeztetés nélkül megszünteti a benzinkutat, akkor miért nincsenek már meg a tervek, s akkor nem kellene késő őszig várni, hogy itt újra rend legyen?

Rend? Habár rend egyébként itt sincs, mert a közterület-felügyelet, az önkormányzat képtelen itt rendet tartani: azaz gátat szabni a közterületi alkohol-fogyasztásnak, a köztisztaság és a rend biztosításának.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenylegnyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr2618431141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden Józsefvárosból. Nekünk Ténylegnyolc.
süti beállítások módosítása